.

Blog

Welk dekbed past bij mij?

Welk dekbed past bij mij?

Een fijn dekbed heeft veel invloed op jouw slaapcomfort. Iedereen heeft andere wensen en dat kan de zoektocht naar het beste dekbed ingewikkeld maken. Er is namelijk zoveel keuze! Het is handig om te weten welke opties er zijn en welke voordelen de materialen hebben. Je hebt misschien een allergie, zweet veel tijdens je slaap of je hebt het snel koud. Door de juiste vulling te kiezen kun je het dekbed aanpassen naar jouw slaapwensen. Je verdient een goede nachtrust en met een fijn dekbed slaap je een stuk beter.

Soorten dekbedden

De wensen voor een dekbed kunnen erg uiteen lopen. Lig je bijvoorbeeld onder een zwaar of licht dekbed? En heb je het snel warm of niet? We vertellen je graag over de verschillende soorten vulling en de voordelen ervan. Daarna heb je alle informatie om het juiste dekbed te kiezen dat aansluit bij jouw wensen.

Thinsulate dekbed

Dit dekbed is heel geschikt voor mensen met een allergie. Thinsulate is een synthetisch materiaal bestaande uit kleine microvezels. Dit materiaal is erg isolerend en daardoor blijf je lekker warm. Ook kun je het dekbed wassen op 60 graden. Het dekbed valt soepel en is minder zwaar dan een wollen dekbed. Het materiaal is dan wel weer iets zwaarder dan dons.

Voordelen van een wollen dekbed

Als je van zware dekbedden houdt, is een wollen dekbed erg aan te raden. Wol heeft een lange levensduur en een antibacteriële werking. Het stoot bijvoorbeeld ook huisstofmijt af. Daarnaast staat wol erom bekend dat het vocht goed opneemt en dit snel afgeeft aan de buitenzijde zonder klam aan te voelen. Transpireer je veel? Kies dan voor een wollen dekbed. Een ander voordeel van een wollen dekbed is dat het de temperatuur goed reguleert. Zo blijf je in de winter warm, maar biedt het dekbed ook verkoeling in de zomer.

Dekbed van kamelenhaar

De eigenschappen van kamelenhaar zijn vrijwel hetzelfde als wol. Toch zijn er ook merkbare verschillen. Een dekbed van kamelenhaar is lichter dan wol. Verder neemt kamelenhaar ook goed vocht op en is het erg geschikt voor mensen die het snel benauwd hebben. Kameelhaar is bestand tegen grote temperatuurverschillen. Het dekbed is daarom het hele jaar door geschikt om te gebruiken.

Onze ervaren slaapspecialisten vertellen je graag meer over het onderhoud, de verschillende warmteklassen of andere onderwerpen waar je meer over wilt weten. Bezoek de winkel.

Donzen dekbed

Een dekbed van dons zorgt voor een luxe slaapgevoel. Donzen dekbedden zijn heerlijk licht om onder te slapen en daarom erg gewild. De dekbedden vallen erg soepel en voelen comfortabel aan. We maken gebruik van zowel eendendons als ganzendons. Deze natuurlijke materialen gaan lang mee en daarom erg duurzaam. Aan het eind van de levenscyclus van het dekbed kun je het donzen dekbed inleveren bij een donsretour inzamelpunt.

Cashmere dekbed

Cashmere, ook wel kasjmier genoemd, wordt gemaakt van een speciaal type wol van de Kasjmirgeit. Deze geiten kunnen goed tegen kou en het is dan ook een isolerend materiaal. De relatief langzame productie van dit type wol maakt dat het een exclusief product is, waar veel tijd in gaat zitten. Als je het snel koud hebt, kun je het onder een cashmere dekbed lekker warm krijgen.

Kies de warmteklasse

Onze dekbedden zijn in meerdere warmteklassen te krijgen. Extra licht, licht, medium en warm. Kies voor een licht dekbed als je het snel warm hebt. Heb je het snel koud? Dan lig je waarschijnlijk graag onder de warme uitvoering van het dekbed. Als jij en je partner allebei andere wensen hebben, is het best een uitdaging om een geschikt dekbed te vinden. Wij bieden ook partneruitvoeringen aan, waarbij jullie beiden je eigen deel van het dekbed kunnen vullen. 

Enkel dekbed of vierseizoenendekbed

Voordat je gaat kijken naar de soort vulling is het ook handig om te weten welk type dekbed je prettig vindt. De basis van een dekbed bestaat uit een enkel dekbed dat je het hele jaar door gebruikt. Het benut de warmte niet optimaal, waardoor je het in de zomer misschien te warm hebt en in de winter te fris. Een vierseizoensdekbed kan daarom uitkomst bieden. Met dit dekbed heb je in de zomer een dunne laag, in het voor- en najaar alleen de dikkere laag en kun je in de winter beide lagen gebruiken. Met deze drie comfort opties slaap je in elk seizoen heerlijk. 

Zeker weten welk dekbed het beste bij jou past? Bezoek de winkel en ontdek ons hele aanbod dekbedden. Onze slaapspecialisten weten precies hoe je dat luxe slaapgevoel ook thuis kunt ervaren. Ze luisteren naar je wensen en helpen je bij de keuze. Bezoek de winkel.