.

Blog

Voordelen van een partnerdekbed

Voordelen van een partnerdekbed

Het liefst lig je samen met je partner onder een tweepersoons dekbed, lekker knus tegen elkaar aan. Toch kan dat soms tot frustraties leiden. Jij hebt het koud, je partner heeft het warm en beiden slapen jullie daardoor niet erg lekker. Met een partnerdekbed zul je daar geen last meer van hebben.

1. Voorkom ergernissen

Een tweepersoons dekbed is als het ware een grote deken. Je ligt allebei onder hetzelfde materiaal. Dat is niet altijd even prettig, de warmtebehoefte kan namelijk per persoon nogal verschillen. Over het algemeen hebben vrouwen iets meer warmte nodig dan mannen. Terwijl jij koude voeten krijgt, staat bij jouw partner het zweet al op z'n voorhoofd. Zo komen jullie beiden niet aan een fijne nachtrust toe. Het leidt tot veel ergernissen tijdens het slapen, maar ook gedurende de dag als je niet volledig bent uitgerust. Twee aparte 1-persoons dekbedden zijn dan weer wat minder gezellig dan een 2-persoons dekbed… De oplossing? Een partnerdekbed!

2. Het is het ideale dekbed voor jou en je partner

Partnerdekbedden bestaan als het ware uit twee 1-persoons dekbedden die je aan elkaar kunt ritsen of knopen. Het is dan ook ideaal voor koppels die graag samen onder een dekbed slapen, maar wel allebei een andere warmtebehoefte hebben. Als je het te warm hebt tijdens het slapen, ga je erg transpireren. Dat kan onprettig aanvoelen. Als het te koud is, verbruik je juist veel energie waardoor je moeilijk in slaap kan komen. Om die reden is het dan ook verstandig om een dekbed te kiezen die past bij de warmtebehoefte van jou en je partner. Zo kunnen jullie allebei genieten van een prettige nachtrust, zonder het te warm of te koud te hebben.

3. Je kunt kiezen uit verschillende vullingen

Met een partnerdekbed kies je voor twee 1-persoons dekbedden die je aan elkaar kan maken. Je kunt daardoor ook allebei voor een andere vulling kiezen. Bij het kiezen van een dekbed wil je niet alleen rekening houden met je warmtebehoefte, maar ook met hoeveel je zweet, of je allergisch bent en je keuze voor een soepel of stevig dekbed. Al deze voorkeuren hebben invloed op het soort dekbed.

Partnerdekbed wol
Natuurlijk isolerend, vochtregulerend en ideaal als je een koukleum bent. Wol houdt je namelijk lekker warm.

Partnerdekbed kameelhaar
Kamelenhaar neemt snel vocht op en is ideaal als je snel benauwd bent of veel transpireert. Het is van zichzelf vochtregulerend en isolerend.

Partnerdekbed thinsulate
Thinsulate is een synthetisch materiaal dat bestaat uit microvezel. Het is heel isolerend en wordt dan ook veel in ski- en buitenkleding gebruikt. Daarnaast is het ook zeer geschikt voor mensen met een allergie. Er zijn nog veel meer mogelijkheden voor een partnerdekbed, wil je alle opties bekijken? Bezoek dan onze winkel en ervaar zelf het verschil tussen de verschillende vullingen. Onze specialisten voorzien je graag van advies.

4. Keuze voor een vier-seizoens partnerdekbed

De temperatuur in Nederland kan in de verschillende seizoenen ook behoorlijk wisselen! Om echt optimaal te kunnen genieten van een partnerdekbed kun je daarom kiezen voor een vier-seizoens partnerdekbed. Dit dekbed bestaat uit 4 delen waarmee je in de zomer lekker koel blijft en in de winter lekker warm. Het vier-seizoenen partnerdekbed bevat een superlicht 2-persoons dekbeddeel voor in de zomer, een licht dekbeddeel voor in het najaar en twee delen voor de koude nachten in de winter.

5. Afgestemd op jouw voorkeuren

Doordat er zoveel keus is, weet je zeker dat het dekbed wordt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Bekijk hier alvast onze online collectie. Kom je er niet helemaal uit of wil je graag advies van een expert? De adviseurs in onze winkels helpen je graag bij het samenstellen van jullie ideale partnerdekbed.