.

Blog

Geef je huis een warme herfstsfeer met deze vloertips & tricks

Geef je huis een warme herfstsfeer met deze vloertips & tricks

De herfst is al in volle gang en de dagen zijn weer korter. Het is tijd om je interieur aan te passen aan het nieuwe seizoen, en bij Faay Wonen helpen we je graag met passende tips. In deze blog geven we je daarom tips over hoe je je huis kunt aankleden voor de herfst met behulp van vloerkeuzes.

Trendy herfstkleuren

Is de herfst jouw favoriete seizoen en wil dit een vast plekje geven in jouw woning: een nieuwe vloer? Dan is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met de kleuren die bij dit seizoen passen.

Denk aan verschillende tinten bruin en karamel, die een warme en knusse uitstraling geven aan je interieur. Daarnaast zijn warme grijstinten, die doen denken aan een mistige herfstdag, ook een populaire keuze. Voor een wat gedurfdere look kun je overwegen om te kiezen voor donkere blauwe of groene tinten, die de sfeer van een boswandeling in de herfst oproepen.

Herfstadvies op maat

Weet je al precies welke vloerkleur je zou willen in je woning? Perfect! Gebruik dit als basis voor de zoektocht. Onze experts bij Faay Wonen helpen je met alle verschillende vloeropties binnen dit kleurenpalet.

Weet je nog niet (helemaal) welke kleur past bij jouw interieur? Ook daarvoor staan we klaar met allerlei vloeroplossingen. Zo vinden we de ideale vloer voor je huis; van laminaat tot pvc, of van tapijt tot aan hout.

Een gezellige sfeer met tapijten en vloerkleden

Wil je graag een warme en gezellige sfeer creëren? Dan is het heerlijk om op blote voeten over zachte en warme vloeren te lopen. Tapijten en vloerkleden kunnen een geweldige toevoeging zijn om dit voor elkaar te krijgen. Kies voor typische herfstkleuren zoals warm rood, oranje of bruin. Daarnaast kun je spelen met verschillende texturen en patronen voor een extra speelse uitstraling. Het is belangrijk om verschillende uitvoeringen te voelen, om te weten waar je voorkeur naar uitgaat.

Herfstige onderhoudstips

Met de komst van de herfst brengen vallende bladeren en vochtigheid meer uitdagingen met zich mee als het gaat om vloeronderhoud.

  • -        Zorg ervoor dat je je vloer goed beschermt tegen vochtigheid en bladeren die naar binnen worden gebracht. Kies voor een goede deurmat om vuil buiten te houden.
  • -        Regelmatig vegen en stofzuigen is belangrijk om je vloer vrij te houden van vuil en krassen te voorkomen. Zo voorkom je dat vuil in je vloer trekt.
  • -        Maak gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen en -technieken afhankelijk van het type vloermateriaal dat je hebt gekozen. Weet je niet zeker wat er past bij jouw vloer? Kom even langs bij Faay Wonen en we delen de beste schoonmaaktips voor jouw vloer!

Op deze manier kun je de kwaliteit van je vloer behouden en ervoor zorgen dat hij er gedurende de herfst perfect uit blijft zien.

Inspiratie voor herfstdecoratie

Naast het kiezen en onderhouden van de juiste vloer voor de herfst, kun je ook experimenteren met herfstdecoratie om de sfeer in je huis compleet te maken. Combineer bijvoorbeeld houten vloeren met warme accessoires zoals plaids, kussens en kaarsen om een gezellig hoekje te creëren. Of combineer de warme grijstinten van je pvc-vloer met donkere groene tinten in je meubels.

Heb je nog niet genoeg inspiratie op kunnen doen voor een knus najaar? Kom dan even langs bij Faay Wonen in Oudewater. We staan gelijk voor je klaar voor advies over de perfecte, herfstige, toevoegingen aan jouw interieur. Je kunt online een afspraak maken, of gewoon even langskomen. Tot snel!